Sähköauton latauskaapelit

Millainen kaapeli sähköautooni sopii?

Sähköautoihin on olemassa erilaisia latauskaapeleita käyttötarkoituksen mukaan. Verkkokaupassamme kaapelit on jaoteltu autosi latauspistokkeen mukaan type1- ja type2-kaapeleihin. Näiden valikoiden alta löydät asiointilatauskaapelit, matkalatauskaapelit sekä voimavirtakaapelit autoosi.

Löydät autosi latauspistokkeen tyypin sekä sopivat kaapelit ja latausasemat tämän työkalun avulla, jota päivitämme jatkuvasti.

Matkalatauskaapeli sopii auton lataamiseen tavallisesta kotitalouspistorasiasta ja toimitetaan yleensä uuden auton mukana. Matkalatauskaapelin toisessa päässä on auton latausstandardin mukaan joko type1- tai type2-pistoke ja toisessa päässä suko-pistoke.

 

Asiointilatauskaapeli sopii auton lataamiseen type2-latauspisteistä, joita mm. useimmat julkiset latauspisteet ovat. Asiointilatauskaapeli tulee usein uuden auton mukana, mutta ei aina. Käytetyissä autoissa nämä kaapelit ovat usein jääneet edellisten omistajien matkaan. Asiointilatauskaapelin toisessa päässä on auton latausstandardin mukaan joko type1- tai type2-pistoke ja toisessa päässä aina type2-pistoke.

 

Verkkokaupastamme saat lisäksi voimavirtakaapelit, joilla lataat autosi punaisista 16A tai 32A-voimavirtaliitännöistä. 

 

Sopiva kaapeli tarkoittaa kaapelia, jolla saat ladattua autoasi maksimiteholla. Vahvempaakin kaapelia voidaan käyttää. 3x32A type2-kaapeli soveltuu kaikkien type2-pistokkeella varustettujen autojen lataamiseen. Vastaavasti 1x32A type1-kaapelilla lataat maksimiteholla kaikki type1-pistokkeella varustetut autot.